Webbshopen

Regler för privatpersoner på webbshopen

Webbshopen

Regler för distanshandel

När en privatperson beställer från oss via Internet gäller Lagen om distanshandel, Konsumentköplagen samt Konsumentverkets riktlinjer.

Ångerrätt
Alla privatpersoner har rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar utan att behöva ange några skäl. Denna ångerfrist löper ut efter 14 dagar från och med den dag som kunden, eller tredje part (med undantag för transportföretaget), erhöll leveransen.

För att utnyttja ångerrätten måste privatpersonen kontakta vår kundservice och meddelar att man ångrat ditt köp. Därefter ska leveransen skyndsamt och utan fördröjning återsändas till oss. Returfrakten av beställningen bekostas av privatpersonen.

Vi ersätter därefter leveransens fulla värde. Dock inte fraktkostnader, eventuella expeditions- och fakturaavgifter. Enligt nya EU-regler har vi rätt att göra avdrag för produkter som använts eller på annat sätt påverkats. Eftersom kompressionsstrumpor räknas som underkläder kommer vi att göra ett avdrag 100% av beställningens värde på kompressionsstrumpor som testats eller provats. I praktiken innebär detta att vi inte godkänner retur av provade kompressionsstrumpor.

Vår skyldighet är att göra återbetalningen vid godkänd retur utan onödigt dröjsmål, och senast 14 dagar efter den dag vi fått tillbaka de returnerade varorna från dig, eller senast 14 dagar efter den dag du kan bevisa att du återlämnat varorna.

Reklamationer

Reklamationer måste anmälas till oss inom 8 dagar.