Måttabeller

För medicinska kompressionsstrumpor

medicinska kompressionsstrumpor

Hur vet jag vilken storlek som passar?

För att en kompressionstrumpa ska sitta perfekt och ge bästa effekt måste du veta exakt rätt storlek. Det maximala trycket ska vara placerat vid vristen där benet är som smalast. Trycket ska sedan avta så att strumpans avslut inte förhindrar blodcirkulationen. Därför utgår man alltid från vristmåttet och tar därefter flera olika längd- och omkretsmått så att kompressionsstrumpan anpassas exakt efter patientens individuella form. Om patienten inte passar in i en av de många standardstorlekarna kan man beställa en individuellt måtttillverkad kompressionsstrumpa.

På vår hemsida hittar du måttabeller för våra standardstorlekar. Du hittar dem på respektive produktsida. 

Tänk på: Storleken på medicinska kompressionsstrumpor ska alltid ordineras av utbildad vårdpersonal

  • Produkten hittar du under produktkategorin. Där klickar du på önskad produkt.
  • På produktsidan hittar du ett par flikar: ”Funktion”, ”Information”, ”Medicinska  specifikationer” etc.
  • Måttabellen finns under fliken ”Information”. Där hittar du mätpunkter på benen eller armen samt information om vilken benomkrets som motsvarar vilken storlek.

Måttabellerna finns även i PDF här. Fyll i blanketten på din dator och sedan skicka den till oss via e-post. På så sätt riskerar du inte att skicka in en otydlig eller inkomplett beställning. 

På vår hemsida har vi en funktion som heter Storlekskollen. Genom att fylla i måtten i storlekskollen får du automatiskt veta vilken standardstorlek som passar eller om kompressionsstrumpan behöver måtttillverkas. Denna funktion finns även inbyggd i vår e-shop för förskrivare. 

Kompressionsstrumpor från medi